Janneke als 'reisblogger'

Leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Mijn naam is Janneke Nijssen, 25 jaar oud en woonachtig vlakbij Leiden. Ik woon hier samen met Bjorn en 3 (nep)planten in een appartementje met een prachtig uitzicht. Ik werk als intercedent en in mijn vrije tijd doe ik van alles en nog wat. Mezelf een travelblogger noemen vind ik nogal wat... Maar reizen is wel datgene wat ik het allerliefste doe in mijn vrije tijd, om er vervolgens ook nog over te schrijven op mijn blog. Ik ga het liefs op reis met mijn vriend, maar ook graag met vrienden/vriendinnen of in m'n eentje. En dan in het bijzonder naar Australië. 

 

In 2011 bezocht ik het land 'Down Under' voor het eerst en heb hier destijds een jaar gewerkt en gereisd. Ik was nog geen jaar terug in Nederland, toen ik in 2013 het vliegtuig instapte om voor twee maanden weer die kant op te gaan. Helaas toen 'maar' voor twee maanden. Australië is voor mij heel speciaal en het is een bepaald gevoel dat het land geeft, wat je alleen kunt delen met mensen die daar ook zijn geweest. Extra bijzonder was het dan ook dat mijn vriend en ik in 2015 samen die kant op zijn gegaan. We hebben toen 3 weken in Australië doorgebracht en nog eens vier weken in Nieuw-Zeeland.

 

Na die reis in 2015 hebben we zelfs gekeken of het mogelijk zou zijn om voor een paar jaar richting Oceanië te gaan. Helaas is dit voor ons (met huidige diploma's en onze banen) niet mogelijk. 

 

De afgelopen anderhalf jaar hebben we het gehouden bij wat stedentrips en een zomervakantie naar Kroatië, zodat we ook dit jaar weer 'Down Under' kunnen. Nog een paar maanden en dan mogen we weer! Ik verwacht dat dit voorlopig de laatste keer is dat we die kant op gaan, omdat er in de wereld nog veel meer mooie plekken zijn en Australië niet de goedkoopste bestemming is. 

 

Zo ben ik ook gek op stedentrips en dagjes uit in eigen land. Voor mooie plekken hoef je gelukkig niet altijd ver weg te gaan. 

 

 

De landen die ik al bezocht

Duitsland

België

Australië

Nieuw-Zeeland

Bali (Indonesië)

Frankrijk

Spanje

Italië

Kroatië

Engeland

Schotland

Hongarije

Polen

Portugal

Turkije

Maleisië 

 

Steden/dagtrips hiervan waren

Berlijn (Duitsland)

Antwerpen (België)

Mechelen (België)

Auvergne (Frankrijk, perstrip)

Barcelona (Spanje)

Milaan (Italië)

Krakau (Polen)

Edinburgh (Schotland)

Londen (Engeland)

Kuala Lumpur (Maleisië)