What's Up? #2

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen... ik heb een nieuwe baan! Ik werk niet langer als ZZP'er, maar ben weer ergens in dienst. Nog een paar maanden via een uitzendbureau, maar hopelijk daarna middels een contract bij het bedrijf waar ik nu werk. Ik vertel je hieronder meer!

 

ZZP'er zijn kan heel leuk zijn. Het geeft veel vrijheid, je werkt voor meerdere opdrachtgevers, je dagen zijn nooit hetzelfde en je werkt veel alleen. Maar in mijn geval gaf het vooral behoorlijk wat stress. Ik ben in 2014 ZZP'er 'geworden', dit omdat het wat makkelijker zou zijn i.v.m. het freelance werk dat ik destijds deed voor het Algemeen Dagblad. Vrij snel daarna liep mijn werk daar tot einde (lang en onnodig verhaal) en wist ik niet zo zeker of ik nog wel verder wilde in de journalistieke wereld. Mijn eigen bedrijfje hield ik aan, want wie weet zou het ooit nog van pas komen?

 

Ondernemend, maar geen ondernemer

En dat kwam het! In september vorig jaar ging ik werken voor o.a. een bedrijf in de tuinbouwsector en hier heb ik het afgelopen jaar veel voor kunnen doen. Mijn doel was om daar uiteindelijk in dienst te gaan en dan alsnog mijn eigen bedrijf op te zeggen, maar naarmate de tijd verstreek kwam ik - en ook mijn opdrachtgever - erachter dat de tuinbouwsector niet helemaal mijn ding was/is. Ook mijn andere freelance werkzaamheden liepen niet super. Ik ben behoorlijk ondernemend, maar een echte ondernemer? Dat denk ik niet. Ik heb in ieder geval super veel geleerd het afgelopen jaar en had het voor geen goud willen missen, maar ik vind het heel fijn om nu weer ergens in dienst te zijn.

 

Het gesprek met mijn grootste opdrachtgever had ik half augustus en nog diezelfde dag ben ik op zoek gegaan naar ander werk (het kwam niet helemaal als een verrassing, en ik wist dus gelijk heel zeker dat ik weer ergens in dienst wilde). En dat ging allemaal verbazingwekkend snel! Precies drie weken na dat gesprek begon ik al als commercieel medewerker bij een bedrijf in de promotiematerialen-sector (is dat een woord? Haha!) Anyhow, super snel dus! Daar ben ik behoorlijk dankbaar voor, want niet iedereen krijgt zo snel weer een nieuwe baan gevonden. 

 

Even wennen
Werken als commercieel medewerker is helemaal nieuw voor me, maar het bevalt tot nu toe erg goed. De dagen zijn heel afwisselend, de tijd vliegt (druk!) en ik leer heel veel. Natuurlijk is het ook nog steeds wennen. Nieuwe collega's, nieuwe werkzaamheden, maar ik heb er vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen. Ik werk 40 uur en ik ben van deur tot deur zo'n half uur onderweg met de fiets en bus. Prima te doen! Vaak ben ik 's avonds rond 18.00 uur thuis en blijft er genoeg vrije tijd over.

 

Ik ben heel blij dat ik de knoop heb doorgehakt en weer in dienst ben gegaan. De stress is helemaal verdwenen en ik voel me sinds maanden weer echt goed. Ik ben niet constant in mijn hoofd bezig met hoeveel ik nou verdien, wat ik nog moet doen (boekhouding, uren noteren etc). 

 

Opleiding..?

Eigenlijk had ik me ook al ingeschreven voor een deeltijd Associate Degree opleiding om vanaf september te gaan combineren met mijn ZZP-werkzaamheden, maar ik denk dat ik er vooralsnog goed aan heb gedaan om dit niet door te zetten. Ik zou hiervoor een dag per week naar school moeten in Rotterdam (zo'n 8 uur per week, zonder reistijd) en daarnaast nog eens 24 uur studiebelasting. Behoorlijk veel naast een werkweek van 32-40 uur. Natuurlijk zijn er ook mensen die dit doen naast een druk en hectisch gezinsleven, maar ik hou gewoon heel erg van vrije tijd, leuke dingen doen en veel op de tennisbaan staan. Niet echt een goede combinatie om dan ook nog te gaan studeren. Daarnaast denk ik dat communicatie uiteindelijk ook niet datgene is wat écht bij mij past. Maar dat zal de tijd leren!

 

Voor nu ben ik dus weer helemaal happy. Ik ben bezig om het bloggen weer op te pakken, want ook dit schoot er behoorlijk bij in door de stress en drukte in mijn hoofd. Ik zag bloggen heel erg als iets dat moest en voelde me dan constant schuldig naar - mezelf, lezers? - als ik weer even niet had geblogd. Geen goede basis om het bloggen op te bouwen natuurlijk... Ik ben nu overdag helemaal niet meer bezig met schrijven (ja, ik schrijf heel veel mailtjes ;-) ), maar hoop dat ik daardoor meer inspiratie krijg om juist 's avonds en in het weekend wél te gaan schrijven. Ook dat gaat de tijd leren, ha!

 

Bedankt voor het lezen en ik hoop tot snel! 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jenny - ikreis.net (maandag, 26 september 2016 08:21)

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Veel plezier en veel succes.