What's Up? #1

Hoi, hallo! Ja, ik leef nog hoor! Waar ik eerst geen inspiratie had en genoeg tijd, is het probleem nu omgedraaid. Genoeg inspiratie, maar jongens heeft er iemand een paar uurtjes per dag over die ik aan mijn dagen kan plakken? In de rubriek 'Whats Up?' ga ik jullie zo nu en dan (wanneer ik zin heb, ha!) even bijkletsen over.. alles? ;-) 

Collage foto's F&A Next. Prins Constantijn van Oranje, meelwormbitterballen en Louise O. Fresco (Wageningen Universiteit) samen met Berry Marttin (Rabobank) op het podium. 

Waar ben ik zo druk mee geweest?

Afgelopen week was het Startup Fest Europe. Een festival met allerlei evenementen door heel Nederland, die startups helpen door ze samen te brengen met (grote!) investeerders. Een van mijn werkgevers zat (en daarmee ik ook voor een klein deel) in de organisatie voor één van die evenementen: F&A Next in Wageningen. Dit evenement was speciaal voor startups en investeerders in de food en agri sector. Het was voor het eerst dat er in Nederland zo'n soort event is gehouden en dat trok een hoop bekijks. We zijn bij RTL Z, BBC, The Guardian, NRC Next en nog een aantal plaatselijke kranten in het nieuws geweest. Ik heb Prins Constantijn gefotografeerd én de CEO van Hello Fresh was er ook! En nee, dat is niet ene Maartje zoals heel veel mensen denken ;-)

Het evenement was woensdag en donderdag en voor het gemak bleef ik een nachtje in Wageningen slapen. Donderdagavond was ik weer thuis en na even bijkletsen met Bjorn ben ik als een blok in slaap gevallen. Het waren twee gave, maar heel vermoeiende dagen. Ook in de weken voorafgaand aan het evenement hebben we veel werk verricht, en ik geloof dat die vermoeidheid er even uit kwam. Vrijdag moest er nog wel gewerkt worden, maar ben ik voornamelijk bezig geweest met het uitzoeken van 700 (!) foto's. Ik mocht namelijk tijdens het evenement de fotograaf uithangen. Zo leuk! 

Bron: CoolBlue

Laatste aankopen

Ik heb nu zo'n zeven jaar een spiegelreflexcamera. In  2012 overleed mijn eerste camera na iets teveel strandbezoekjes in Australië. Eenmaal terug in Nederland kocht ik vrij snel een nieuw kindje (ja, mijn camera is mijn kindje) en eigenlijk heb ik sindsdien niks meer gekocht voor bij mijn camera (statief, flitser etc.). Nu wil ik al heel lang heel graag een statief en heb ik dit al meerdere keren als cadeausuggestie voorgesteld voor verjaardagen, kerst e.d. maar niemand lijkt het leuk te vinden om mij dit cadeau te geven, haha! Een statief heb ik nog steeds niet, maar ik kocht afgelopen week wel een externe flitser. Hier had ik al een keer eerder naar gekeken, maar voor een écht goede flitser betaal je al gauw rond de 200/300 euro. Poepie duur, maar ik had even een 'f**k it' momentje. Investeren in de toekomst ofzoiets.

Ik heb gekozen voor een flitser van het merk Nissin (zie hierboven) met trigger. Met de trigger kun je de flitser los wegzetten en van een afstandje bedienen. Als je wil kan je met zo'n trigger maar liefst 24 flitser tegelijkertijd bedienen. Ik geloof niet dat ik dat ooit nodig ga hebben, maar ach haha ik kreeg 'm erbij. Ik kocht de flitser bij een fotospeciaalzaak en kreeg gelukkig wat uitleg hoe ik de flitser moet gebruiken. Best handig, want ik had hem de dagen daarna hard nodig bij het evenement.

Sprinkhaan bij de borrel!

Voor het eerst in mijn leven at ik deze week...

Meelwormbitterballen én een sprinkhaan! Deze hapjes werden geserveerd tijdens een borrel bij F&A Next. De sprinkhaan had ik al zien liggen en dat zag er minder aantrekkelijk uit dan de - wat ik eerst dacht - gewone bitterbal. Bij de tweede bitterbal nam ik een hap en hoorde ik iemand naast me zeggen: "Lekker hé, die meelwormbitterballen". Slik. Heel gek, maar ik vond de 'bitterbal' gelijk heel anders smaken, haha! 

 

Toen daarna de sprinkhanen weer voorbij kwamen, dacht ik: why not! Ik probeer er gewoon een. Het is er bij één gebleven, maar ik vond ze eigenlijk best lekker. Nu zat er ook een sausje bij dat erg smaakvol was. Ik ben er altijd wel voor in om dat soort gekke dingen te proeven. 

 

Op de tweede dag kwamen de meelwormbitterballen en sprinkhanen weer voorbij, maar toen heb ik toch maar gekozen voor wat heerlijke worstjes en kazen die ook werden aangeboden ;-)

Een van onze eerste foto's in Australië afgelopen najaar.

Ik dronk een drankje op...

Bjorn en mezelf! Vorige week woonden we namelijk 2 jaar samen. En een paar dagen daarvoor dronken we ook al een drankje op elkaar, want toen waren we 2 1/2 jaar samen ;-) Een makkelijk rekensommetje om te weten dat we al vrij snel samenwoonden. Ik kan je zeggen: na twee jaar gaat het nog steeds fantastisch. Natuurlijk hebben we af en toe ruzie en vinden we elkaar niet altijd even lief, haha! Maar ik zou niet meer anders willen en heb ook geen spijt dat we zo 'snel' zijn gaan samenwonen. 

 

Welk boek lees ik? 

Ik sleur momenteel verschillende boeken van hot naar her. Zo moet ik voor werk wat lezen over het Business Model Canvas (heul dik boek). En nam ik vorige week bij mijn oma een hele stapel tijdschriften mee. Ook kom ik maar niet verder in een reisgids over Kroatië. Ik denk dat ik die gids maar bewaar voor in het vliegtuig.

 

Tegenvaller(s)

De grootste tegenvaller kwam een paar weken terug van mijn orthodontist. Ik had gehoopt op vrij korte termijn weer geopereerd te kunnen worden, maar de ortho is nog niet tevreden over de stand van mijn tanden... en dus moet ik nog een paar maanden wachten. Nu moet ik zeggen dat hij elke keer dat ik er ben van mening verandert, dus wellicht heeft 'ie zich donderdag (dan mag ik weer) ineens bedacht. Zou leuk zijn ;-)

 

Kampeervlot De Heen. Bron: Supertrips.nl 

Leuk vooruitzicht?

Ja zeker, nog een paar weken werken en dan heb ik zomervakantie! Ik zie je denken, hallo je bent nog maar een paar maanden terug van die lange reis Down Under. Klopt, maar vakantie kan het in mijn ogen niet vaak genoeg zijn. We gaan twee weken naar Kroatië en gaan ook nog op mini-persreis in eigen land. Het artikel dat ik daarover ga schrijven, wordt gepubliceerd in de krant waar ik als 19-jarige ook voor heb gewerkt. Ik schrijf nog met enige regelmaat voor deze krant en vind het super leuk dat ik nu een wat grotere reportage mag maken. 

 

We gaan kamperen op een vlot en de dag daarna varen met een fluisterboot. Nu even hopen op mooi weer, want gatverdamme met het weer van vandaag lijkt de Nederlandse zomer nog heel ver weg...

Deze week...

Ben ik heel druk met een deadline voor een super toffe klus voor een hogeschool. Verder heb ik donderdag een strategische dag met een van mijn werkgevers en ga ik vrijdagavond samen met Bjorn, mijn paps en zijn vriendin uiteten en naar een voorstelling in de Leidse Schouwburg. Zondag is alweer de laatste competitiedag van de tennis. Man, wat gaat de tijd snel! Na afloop gaan we met z'n allen nog ergens wat eten. Zin in! :-)

 

Vertel, hoe gaat het met jullie? En, wat is het gekste dat jij ooit hebt gegeten? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Olga (dinsdag, 31 mei 2016 09:05)

  Ik denk dat ik konijn of eend als meest extreme op kan noemen, want insecten en dergelijken heb ik hier nooit op het menu gehad. Eet trouwens ook geen vlees meer, dus dan Wordt het bereik qua gekke dingen al snel kleiner. Even een korte reactie van mijn kant, sorry! X

 • #2

  Janneke (dinsdag, 31 mei 2016 09:12)

  @Olga Ik heb vorige week ook voor het eerst plantaardig vlees gegeten. Eet je dat wel? Ik vond de structuur echt heel gek, haha!

 • #3

  Saskia (dinsdag, 31 mei 2016 21:13)

  Ik eet nooit gekke dingen haha. En wat een leuke foto van Australië :-)

 • #4

  Marcella (maandag, 20 juni 2016 10:35)

  Leuke update, fijn enthousiast! Heerlijk dat je straks twee weken gaat rondreizen in Kroatië, goed vooruitzicht! Ik kan ook niet vaak genoeg op vakantie gaan hoor ;-) Nu net een weekend Leuven achter de rug, maar gisteravond thuis komen en nu alweer werken is wel heel pittig... Vakantie geeft je wat meer tijd en dat is fijner. Jan en ik woonden trouwens al na 4 maanden samen. En dat gaat ook nog steeds helemaal goed!