Jannderweekend #15

Er gingen dit weekend heel wat uurtjes zitten in het samenstellen van een fotoboek van onze reis afgelopen najaar.. En verder? Was het heerlijk rustig. Kijk je mee? 

Vrijdag

Ik dacht dat we vanavond bij vrienden zouden gaan eten, maar zij dachten dat we 'alleen maar' spelletjes kwamen doen. Handig, haha! We spreken af dat zij na het eten dan toch maar onze kant op komen. Net toen ik had besloten om pizza's te halen, kwam een 'collega' aan met een paar dozen sushi die op moesten. Tja, dat laat ik me geen twee keer zeggen. Bjorn houdt niet zo van sushi en ik laat hem weten onderweg naar huis alsnog een pizza voor hem te halen. Iedereen blij!

 

Uiteindelijk loopt de avond nog weer anders dan verwacht, want om kwart over 8 bellen de vrienden die zouden komen af. Een van hen is sinds vanmiddag ziek en het wordt alleen maar erger. Jammer, maar niets aan te doen. Het wordt een avondje Netflix'en én mega veel was opvouwen. Iets met zomerkleding wassen (en het dan vervolgens weer kunnen opbergen met dit weer). 

Sushi sushipoint

Liefde voor sushi.

Wasjes vouwen

Zoek Bjorn. 

Zaterdag

Ik slaap uit en als ik wakker ben, lees ik heel ontspannen een boek in bed. Na het ontbijt en een warme douche gaan Bjorn en ik lopend naar de supermarkt. Ook halen we verse aardbeien (favoriet!) op de markt en scoor ik nog een kleinigheidje voor een vriendin die onlangs moeder is geworden. 

 

Aan het eind van de middag ga ik tennissen met K., vriendin M. en haar vader. Ik speel damescompetitie en dan is het leuk om af en toe ook tegen/met een man te spelen. Die slaan toch net even anders dan vrouwen.

 

Terug thuis douche ik me en ga ik daarna snel naar vrienden waar Bjorn al is om met z'n vieren een hapje te eten. Vriendin B. maakt een heerlijke pasta voor ons klaar en we brainstormen voor de bruiloft van andere vrienden. Bjorn en de vriend van B. zijn ceremoniemeesters. Maar ze hebben natuurlijk wel wat vrouwelijke input nodig, haha! Lang leve Pinterest. 

Pinterest wedding ideas

Bron: Pinterest 

We zijn om 21.30 uur alweer thuis en zetten het Songfestival op. Helaas is Douwe Bob op dat moment al geweest, maar er volgen nog een heleboel acts. Er zitten dit jaar echt een aantal super leuke nummers tussen. Bjorn en ik zeggen tegen elkaar voordat de uitslag bekend wordt dat we nooit meer gaan kijken als Oekraïne wint. Dus. 

 

Ik snap écht niet waarom Oekraïne zoveel punten heeft gekregen van het publiek thuis. Het is geen lekker catchy nummer, de tekst is amper te verstaan en Jamalal - sorry, not sorry - ziet er echt niet uit in die gekke jurk. Alsof ze de jurk van Trijntje van vorig jaar heeft geleend, maar dan in 'n ander kleurtje. 

 

Zodra we zien dat Oekraïne wint, gaat de tv uit en gaan we naar bed. Tot nooit meer ziens Songfestival...

Zondag

Dit moet een zondag zijn! We ontbijten met zelf-gerolde croissantjes uit de oven. Normaal deden we ze altijd 'kaal' de oven in, maar doen er nu Nutella en kaas in. Men, wat is dit lekker zeg! We begrijpen allebei niet waarom we dit niet eerder hebben gedaan. 

 

We kruipen daarna samen achter de computer om een fotoboek van de reis 'Down Under' te maken. Ik was al begonnen, maar het is best lastig kiezen uit 3500 (!) foto's... "Oh, die is leuk. Die moet er echt in." .. "Ah, kijk dan. Ja, daar moeten we ook nog even een plekje voor zoeken". En dat ging zo ongeveer de hele middag door. We moeten om half 5 écht weg, want we gaan op kraamvisite bij vrienden (die waar ik gisteren nog een kleinigheidje voor kocht). Project fotoboek wordt vervolgd. 

Fotoboek maken Albelli

Sneak peak in ons fotoalbum. 

Na het kraambezoek rijden we gelijk door naar Den Haag. We gaan vanavond eten bij de beste vriendin van Bjorn en haar vriend. Ze heeft uitgebreid voor ons gekookt (nog als cadeau voor Bjorn zijn verjaardag een paar maanden terug, haha!). We krijgen vooraf een lente-soepje met o.a. courgette en ui. Het hoofdgerecht is een heuse Beef Wellington met rösti en groenten met kaas uit de oven. Ik had nog nooit Beef Wellington gegeten. Te lekker zeg! En of dat nog niet genoeg is, krijgen we ook nog een overheerlijk toetje toe: panna cotta met witte chocolade en verse aardbeiensaus. Hmm!

 

 

Het is een heel gezellige avond en we zijn pas ver na middernacht thuis. 

Beef Wellington

Beef Wellington, hmm!

Maandag

Als ik uit bed kom, gaat Bjorn de deur al uit. Hij heeft vandaag een voetbaltoernooi een paar dorpen verderop. Ik zou vanmiddag meegaan met een vriendin en haar zus naar de opening van een winkel in Hilversum, maar ik zit zo lekker in de flow met het fotoboek dat ik afbel. Later bedenk ik toch dat ik mee wil en haast me naar haar huis, maar ze zijn al vertrokken. Eigen schuld, dikke.. Nu ik toch buiten ben, besluit ik een lekkere ronde te lopen.

 

Terug thuis kruip ik weer achter de computer om verder te gaan met het fotoboek en werk. Aan het eind van de middag tik ik dit blogje en 's avonds kijken Bjorn en ik de nieuwste aflevering van Game Of Thrones <3 

Scrabble Nieuw-Zeeland

Spelen met Scrable letters voor het fotoboek. 

Komend weekend is in tegenstelling tot dit weekend weer he-le-maal volgepland. Zo gaan we o.a. een dagje naar Steenbergen voor mijn vaders verjaardag en heb ik een massage geboekt. Daarover volgende week meer.

 

Heb jij fijne Pinksterdagen gehad? En komend weekend al iets leuks op de planning staan? Ik ben benieuwd. 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0