Jannderweekend #14

Natuurfoto omgeving Leiden

Oh jongens, afgelopen week leek wel een beetje op vakantie. Donderdag was natuurlijk Hemelvaart/Bevrijdingsdag en vrijdag nam ik vrij. Extra lang genieten van het prachtige weer! Ik was de afgelopen weken een beetje gestrest, maar ik kan wel zeggen dat 't afgelopen XXL weekend ervoor heeft gezorgd dat ik weer beter in m'n vel zit. Oké, tijd voor leuke foto's en wat tekst.

Woensdag

Woeeehoee, woensdag om half 7 begint mijn 'weekend'. Ik heb zo uitgekeken naar de komende dagen. Donderdagochtend zou ik foto's gaan maken van een vriendin om mijn fotografie skills te ontwikkelen, maar we besloten dit te verzetten naar woensdagavond. Ik heb nog niet eerder portretfotografie gedaan en dus vond het super leuk dat vriendin D. model wilde staan. Ze is zwanger van haar eerste kindje en hierdoor hebben we ook een aantal mooie buikfoto's kunnen maken. We gaan binnenkort nog een keer proeffoto's maken en als zij en haar man willen, maak ik verder in de zwangerschap nog een 'echte' zwangerschapsshoot van hun samen. 

 

Na het fotograferen gaat D. nog even mee naar mijn huis en kletsen we gezellig bij. Als ze weggaat, ga ik direct aan de slag met de foto's en probeer ik een uur lang om Netflix aan de praat te krijgen. Mijn telefoon wil niet streamen op de tv en Bjorn z'n Xbox heeft een update nodig, die ik niet zonder zijn 'toestemming' (mannen en hun speelgoed..) up te daten. Een uur later kan ik eindelijk nog een aflevering Gossip Girl kijken en ga daarna naar bed. 

Fotoshoot Daisy

Greep uit foto's shoot met vriendin D. 

Donderdag

We hebben een heel relaxte morgen en eigenlijk voor de middag nog geen plannen. Rond het middaguur fietsen we naar de stad om te lunchen en gaan daarna naar een braderie. Lekker rondslenteren, kraampjes bekijken en thuis komen met vijf boeken voor nog geen twee tientjes. 

 

's Avonds gaan we barbecueën bij m'n zwager en schoonzus. Ze wonen tijdelijk in een te schattig huisje vlakbij het centrum en hebben voor de gelegenheid zo'n kleine bbq in een knalgroene kleur bij de Action gescoord. Hij doet het prima en we hebben gelukkig veel te weinig eten (not!), haha!

 

Later op de avond druppelen er nog wat vrienden binnen. De mannen gaan een kaartavond houden en om 21.00 uur besluit ik huiswaarts te gaan. Ik heb tenslotte wat boeken die liggen te wachten :D 

Braderie Hemelvaart Leiden.

Vrijdag

Een ochtend 't huishouden doen. Ook dat hoort erbij. Ik werk de was weg, stof de boel flink en hang het beddengoed buiten om te luchten. Ik lunch buiten op ons balkon en schrijf vast het begin van dit blogje. 

 

Om half 3 heb ik een afspraak bij een café in de stad met een 'collega'/vriendin en haar man. Lang verhaal, maar ze vieren in september een jubileum en zijn op zoek naar een goedkope locatie om dit te vieren. Ik probeerde dit eerst in 't geheim te doen, maar vond het toch wel belangrijk dat zij erbij zouden zijn. Na het gesprek met de eigenaresse van het café drinken we nog wat op 't terras. Bjorn komt niet veel later ook die kant op en na twee drankjes gaan zij naar huis en wij naar 't BBQ/Grill Festival. 

 

Dit is zo'n soort Foodtruck festival, maar dan dus voornamelijk met BBQ-dingen. Vrienden van ons zijn er al en hebben een fantastische plek gescoord met een bankje, tafel en twee mega heerlijke zitzakken. Ik eet die avond een broodje Smokey BBQ Chicken en te lekkere ambachtelijke frietjes. Om goed af te sluiten halen we na het festival nog een ijsje in de stad en gaan daarna naar huis. 

BBQ/Grill Festival Leiden

BBQ/Grill Festival Rembrandtplaats. 

Zaterdag

08.30 uur sharp sta ik op de tennisbaan. Om 09.00 uur sharp worden we (mixpartner en ik) er helaas alweer afgehangen.. Het is competitie en aangezien onze club niet zo groot is, hebben ze alle banen om 09.00 uur al nodig. Mijn schoonmoeder speelt vanmorgen thuis en dus ga ik nu even bij haar kijken. 

 

Nadat ik thuis heb gedoucht moeten Bjorn en ik nodig om boodschappen. De koelkast is zo leeg als het maar zijn kan. Vanavond komen mijn ouders eten voor Moederdag, dus wel zo handig als we iets in huis hebben. We halen van alles om te barbecueën (ja zoveelste keer dit weekend, maar het is zo lekker en zo makkelijk, hehe). Het plan was wel om uitgebreid voor m'n ouders te gaan koken, maar met het weer van zaterdag is 't toch het allerlekkerst om buiten te eten en dan niet drie uur in de koken te hoeven staan. 

 

Bjorn gaat 's middags naar vrienden toe om met hen en nog een vriend te overleggen voor hun bruiloft. Hij is een van de ceremoniemeesters en daar hoort wat overleg bij natuurlijk. Ik ga aan de slag met een kwarktaart voor mama en moet daarvoor nog een keer naar de supermarkt, omdat ik per ongeluk yoghurt i.p.v. kwark heb gekocht. Handig! Als de taart af is ga ik even bij de buren kijken. Zij spelen ook tenniscompetitie, alleen niet bij dezelfde club als waar ik speel. Leuk om eens bij een andere club te kijken op zo'n dag!

 

Na het tennis kijken, ga ik naar huis om nog wat voorbereidingen te treffen voor vanavond. Bjorn is op de terugweg langs de tennisbaan gefietst en is dus ook weer thuis. M'n ouders zijn rond 19.00 uur bij ons en we zitten tot een uur of elf nog heerlijk buiten. De temperatuur is nog steeds aangenaam. Zo mogen alle avonden van het jaar van mij wel zijn. 

Dr Oetker moederdagtaart

Mijn niet zo fotogenieke, maar wel lekker taartje voor Moederdag!

Zondag

Moederdag! Omdat m'n mams gisteren hier was, gaan we vandaag niet ook nog naar Brabant. We gaan 's morgens naar Bjorn z'n moeder en blijven daar onverwachts gezellig lunchen. Ze wonen prachtig aan het water en daar is 't beter genieten van de zon dan bij ons op het balkon. Hier kan je 's middags bijna niet buiten zitten, omdat het zo ontzettend warm is (geen wind). Mijn competitieteam speelt vandaag uit in Rotterdam en ik hoefde niet mee. Nu vond ik dat eerlijk gezegd met de temperatuur van zondag ook helemaal niet erg. Als het zo warm is, vind ik sporten echt niet chill en krijg ik het al Spaans benauwd bij het idee dat ik misschien wel een onwijs lange wedstrijd moet spelen... Toch kan ik het niet laten om alsnog naar de tennisbaan te gaan. Mixmaatje K. speelt alle keren thuis als wij uit spelen en andersom. Ik kijk zijn enkelwedstrijd en ga daarna naar huis. 

 

Zondagavond onder het koken bedenken we spontaan dat we het eten meenemen en gaan 'picknicken' aan het water. Beter had dit XXL weekend echt niet kunnen eindigen :-) 

Tuin
Picknicken aan het water
Boek Close Up

Chillen, picknicken en lezen <3 

Ik hoop dat jullie ook zo genoten hebben van de afgelopen dagen. Het weer voor komend weekend wordt alweer 'n stuk minder zag ik. Wel weer een lang Pinksterweekend! Heel leuk al die lange weekenden, maar ik vind het ook niet erg als het straks weer normale weken zijn. 

 

Vrijdag- en zondagavond hebben we etentjes bij vrienden en Bjorn heeft maandag een voetbaltoernooi. De rest valt nog nader te bepalen. O, en ik ga zaterdag nog - verrassing - tennissen, haha! Fijne week allemaal.

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Northflix (maandag, 16 mei 2016 19:51)

  Leuk om zo even een inkijkje in je leven/vrije tijd te krijgen.
  Jammer dat het gedaan is met het zonnige weer...
  Buiten leven/lezen/picknicken is zo leuk!

 • #2

  Latoyia Didonato (woensdag, 08 februari 2017 12:54)


  This info is worth everyone's attention. When can I find out more?

 • #3

  Elly Galicia (donderdag, 09 februari 2017 04:36)


  Appreciate this post. Will try it out.

 • #4

  Kelle Kellems (donderdag, 09 februari 2017 04:44)


  We're a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your web site offered us with helpful info to work on. You've done a formidable task and our entire community will be thankful to you.