Jannderweekend #13

Vorige week sloeg ik even een Jannderweekend over, maar deze week ben ik er weer. Mét een korte terugblik op het weekend ervoor en natuurlijk alles over mijn afgelopen weekend. Leuk dat je weer meeleest!

De vaste kijkbuislezer is het vast opgevallen. Afgelopen week verscheen er geen Jannderweekend online. Ik zit momenteel een beetje in dubio met hoe en wat ik precies wil met mijn blog. Mijn hoofd stroomt over van de leuke ideeën, maar uitwerken ho maar.. Ik kan me er niet zo goed toe zetten en ik ben afgelopen week daarom (bewust) bijna niet bezig geweest met Jannderlust. Hoe en wat ik nu wil daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar dat is nog 'to be continued' om het zo te zeggen.

 

Maar jongens, laat ik gauw verder gaan. Het is gewoon alweer mei. Lekker cliché, maar wat vliegt de tijd. Laten we snel gaan kijken hoe mijn weekend(en) eruit zag(en). Ik had vorig weekend namelijk een heel leuk weekend, dus daar wil ik toch nog even op terugblikken. 

Trowback 
Zaterdag 23 april had ik namelijk een vrijgezellendag van een vriendin die in juli gaat trouwen. En we gingen, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden na het zien van onderstaande foto: paintballen! Ik vond het mega spannend, want ik had vooraf van een aantal mensen gehoord dat 't zo pijnlijk is als je een verfballetje tegen je aan krijgt. De eerste keer dat ik werd 'raak' geschoten (lees: Janneke kreeg drie spetters op haar helm) stak ik gauw m'n geweer in de lucht en liep ik het veld af. Moehahah! Pas in de laatste paar rondes ben ik twee keer goed geraakt. En ja, het doet f^&@^@&^@@&ng zeer, maar ik vond het echt veel leuker dan ik had verwacht. En vergeleken met een paar andere meiden, waren mijn twee blauwe plekken echte peanuts. Daarbij moest de bruid to be ook nog eens in een konijnenpak over het veld en mochten wij allemaal een minuut lang op haar schieten. Beetje jammer (sorry N. haha!) dat mijn fles waar druk uitkomt om te schieten toen leeg was.

Paintballen

Rara, wie ben ik? ;-)

Donderdag
En dan afgelopen weekend. Dat begon al fijn op donderdag aan het eind van de middag. Ik begon die dag iets eerder met werken zodat we voor de spits naar Brabant konden rijden, want mijn broertje was 28 april jarig. 

 

Ik zou vrijdag foto's gaan maken voor m'n vader, maar omdat de weersvoorspelling er niet al te best uit zag, besloot ik donderdag toen we aankwamen gelijk even door te rijden naar de fotolocatie. En dat was een super keuze, want vrijdag is het bijna niet droog geweest in Steenbergen.

Bovenste foto en deze twee hierboven zijn gemaakt op het prachtige landgoed Arcadia dat naast Steenbergen ligt. 

Het is een hele gezellige avond en om 00.00 uur vieren proosten we op de verjaardag van mijn moeders nicht. Er vloeit genoeg alcohol, alle toastjes gaan op en ik zie dansmoves van m'n mams die ik nog nooit eerder heb gezien. Briljant! Om half 2 ga ik naar bed. Bjorn is eerder die avond weer terug naar huis gereden, want hij moet morgen nog werken. 

 

Vrijdag

Papa, broer- en zuslief gaan vanmorgen een potje dubbelen op de tennisbaan. Stond ik vorige week maar liefst vier keer op de tennisbaan is het nu vrijdag en pas de eerste (en laatste) keer deze week dat ik tennis. De competitie staat voor mij drie weken stil. Ik heb m'n vader nog nooit eerder zien tennissen, maar ik moet zeggen dat 'ie er wel kaas van heeft gegeten. We spelen samen tegen m'n broertje en zusje en dat gaat behoorlijk goed. Jammer genoeg verliezen we in de tiebreak van ze. 

 

Tennisbaan-selfie. 

Ik ben gisteravond met keelpijn naar bed gegaan en voel me vrijdagmiddag ineens helemaal niet lekker. Ik werk een klein beetje en lees op bed een boek. Papa vraagt of ik nog even mee ga naar de Intratuin en trakteer mezelf daar op een softijsje tegen de pijn in m'n keel. Ik blijf bij papa en Anja eten en laat mezelf daarna weer afzetten bij de tennisbaan. De vrijdagavondcompetitie speelt deze week wel gewoon en daar doet m'n andere papa aan mee. Mama en zuslief komen ook nog even langs en met z'n drieeen verkleumen we van de kou onder een dekentje. Want allemachtig wat is het koud vandaag!

Schattige mini-cactussen bij Intratuin en Peet aanmoedigen op de tennisbaan. 

Het plan was om vanavond mezelf volledig klem te zuipen met beste vriendin F. maar ook zij voelt zich niet top fit en dus kruipen we op de bank met allerlei soorten kaasjes en een bak nacho's uit de oven met nog meer kaas en heul veul chilisaus. We vinden zowaar direct een film die we allebei nog niet hebben gezien op Netflix en komen tot de conclusie dat het misschien ook wel de slechtste film is die op Netflix staat (Flipped, voor de liefhebber van slechte films). 

 

Hugo + wijn + nacho's + heel veel kaas = altijd goed.

Om half 12 wil F. graag gaan slapen en ik wil zelf ook best graag naar bed. Ik loop al bellend met Bjorn, die een paar biertjes op heeft na een gezellige avond met z'n broer en vader, naar huis. In bed voel ik me ineens echt helemaal niet goed worden en heb ik het idee dat ik koorts heb. Buhh. 

 

Zaterdag
Ik slaap superduper slecht en wil zaterdagochtend maar één ding: naar huis. Mama en Peet zetten me af bij de trein en Bjorn is zo lief om me anderhalf uur later in Leiden op te halen. 's Middags kijk ik films op de bank, val ik in slaap en lig ik in bed. En zo zag zaterdagavond er eigenlijk ook uit. Niet veel spannends om over te vertellen dus. 's Avonds voel ik me gelukkig wel een stuk beter. Morgen ga ik winkelen met m'n schoonmoeder en schoonzus. Ik heb ze vast laten weten dat ik niet lekker ben en even kijk hoe ik die nacht slaap. 

 

Avondeten zaterdag is brood met soep. Heerlijke ziek-zijn-maaltijd. 

 

Zondag

Yes, ik heb goed geslapen. Keelpijn is nog prominent aanwezig, maar ik voel me goed genoeg om op stap te gaan. We gaan met de auto naar Den Haag, want winkelen is echt een no go in Leiden. Ik ben een gekke vrouw, want mensen kinders ik vind een hele dag winkelen zo niet leuk.. maar het is nog ter ere van mijn schoonmoeders verjaardag eerder in de maand april én ik heb dringend een jurkje nodig voor de komende bruiloft van vriendin N. in juli (ja, die van het vrijgezellenfeestje dus). Soooo.. go with the flow. 

 

Schoonzus en ik slagen allebei in het vinden van een jurkje voor de bruiloft, we lunchen voortreffelijk bij 't Achterommetje (gevonden na een tip op Google. Echt lang leve Google jongens) en we hebben het heel gezellig. Maar o wat ben ik blij als ik om half 6 's avonds thuis op de bank plof. Oké nadat ik Bjorn m'n jurkje heb geshowd. Hij zit te gamen, dus of 'ie 'm nu echt goed heeft gezien weet ik niet, maar hij knikt en lacht goedkeurend. Bingo. 

Lunchtent 't Achterommetje en een kerk in Den Haag. 

Voor het gamen heeft Bjorn heel lief boodschappen gedaan en ik had het goed gegokt: we gaan (weer) BBQ'en. Het is er prachtig weer voor, dus waarom ook niet. Zo blij om te zien dat Moeder Natuur uit haar tweede winterslaap is ontwaakt. Hopelijk houdt dit weer nog even aan. 

BBQ'en op ons balkon. 

Hmm, ultiem genieten zo op ons balkon. 's Avonds vroeg naar bed. Ik krijg ineens weer mega hoofdpijn. Misschien toch nog niet helemaal beter..?

 

Dit was 'm weer! Hoe was jouw weekend? Zondag ook zo genoten van de zon? En hoe ziet komend weekend er voor jou uit? Ik neem vrijdag een dag vrij om er zo een lang weekend van te maken. Al die gekke vrije dagen nu! Wel super fijn hoor. Eigenlijk hebben we dit weekend nog niet heel veel plannen gemaakt. Vrijdag willen Bjorn en ik naar een BBQ/Grill Festival in de stad. En zaterdag komen m'n ouders onze kant op voor Moederdag. Ik heb er in ieder geval alweer zin in!

 

Liefs,

 

Janneke

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Saskia (zondag, 08 mei 2016 10:20)

    Wat een leuke foto's om te zien. De gezelligheid spat eraf van de tennis-selfie :-)
    Ik heb genoten van de vrije dagen die ik had. Lekker lezen, wandelen, aan m'n blog werken en afspreken met vriendinnen. Genieten met een hoofdletter G. Fijne Zondag nog!