Jannderweek(end) #12

Voor de verandering even iets anders deze week. Ik heb zoals gewoonlijk m'n weekend bijgehouden, maar heb doordeweeks ook foto's gemaakt van m'n avonden. So sit back and relax. Ik laat je mijn afgelopen week(end) zien!

Maandag

Overdag kan ik wel foto's maken, maar dat komt vaak neer op hetzelfde uitzicht: mijn bureau en laptop. Niet heel spannend. Deze week staat er 's avonds genoeg op het programma, dus besluit ik vandaag de week bij te gaan houden met foto's. 

 

Maandagavond is Bjorn als eerst thuis. Hij kookt en na het eten maken we samen een kleine wandeling. Naar de ijssalon hier vlakbij en terug, haha! Met een ijsje natuurlijk. Het is zulk mooi weer, dat ik thuis snel naar boven ren en mijn camera pak om nog wat foto's te maken. 

Zwaan

Zwaan die not amused lijkt te zijn dat ik foto's van hem (of haar?) sta te maken. 

Dinsdag

Yes! Vanavond komt de kapster. Mijn haar hangt al weken dood om m'n hoofd heen, dus ik kan niet wachten om geknipt te worden. Bjorn z'n oude overbuurmeisje (inmiddels vrouw) knipt onze haren en ik vind een thuiskapper écht meer dan ideaal. Ik laat vanavond gelijk high lights zetten. 

 

We hebben al gegeten voordat de kapster komt en zodra ik klaar ben, kleed ik me om en ga ik nog een uurtje tennissen met mixpartner K. Test de drie testrackets die ik zondag heb meegekregen, maar die zijn het allemaal net niet. K. leent me zijn racket en ik ben direct verkocht. Ik sta ballen te slaan waarvan ik zelf niet eens wist dat ik ze kon slaan. Wauw. Het blijft gelukkig droog (dinsdag was die avond met die gekke luchten en aparte regenboog boven Amsterdam, remember?).

 

Terug thuis app ik gelijk de jongen van wie ik de leenrackets heb en informeer over het racket dat K. heeft. Hij heeft dat racket nog en als ik wil kan hij 'm vrijdag al thuis brengen. Ik ga morgen nog één keer met K. z'n racket spelen en zeg dat ik het morgen laat weten. 

Lucht tennisbaan

Mooie kleuren in de lucht vanaf de tennisbaan.

Woensdag

Mijn drukste doordeweekse dag de laatste weken. Ik eet op werk en sprint daarna naar m'n cursus Business English aan de Universiteit van Leiden. Vandaag ga ik iets eerder, want het ziet er buiten behoorlijk donker uit. Daardoor heb ik genoeg tijd om even de burcht op te klimmen en foto's te maken van de dreigende lucht boven de stad.

 

De cursus duurt tot 20.00 uur en daarna sjees ik naar huis om snel om te kleden en ga ik met de auto naar tennisles (begint om 20.40 uur). Als ik daar heen zou moeten fietsen, red ik het niet. Stiekem ben ik ook best lui, want ik ga sowieso 9 van de 10 keer met de auto naar de tennis.

 

K. z'n racket speelt ook vanavond super goed. M'n keuze is gemaakt! Helaas heb ik zelf een foutje gemaakt met de gripmaat die ik nodig heb, en de jongen van Tennisdirect heeft daardoor slecht nieuws: het racket is niet meer leverbaar met mijn gripmaat. Shittie. Wel heeft hij de opvolger van dit racket liggen en die kan 'ie ook vrijdag al bezorgen. Hmm. Het prijsverschil is behoorlijk groot. Ik ga er nog even een nachtje over slapen. 

Burcht Leiden
Zonsondergang Leiden

De burcht van Leiden en een zonsondergang in de stad.

Donderdag

 

Na het eten stap ik in de auto om naar de Intersport te rijden. Ik ga het leenracket terug brengen en ook K. zijn racket breng ik even terug. Ik ga daarna even de stad in met mijn camera, maar maak vanavond niet al te beste foto's. Ook de zoektocht naar een nieuw telefoonhoesje slaagt niet.

 

Om half tien ben ik thuis en moet ik er aan geloven om nu écht die stapel was eens weg te werken. Online vind ik wél een leuk telefoonhoesje en besluit 'm maar gelijk te bestellen. Mijn oude is nodig aan vervanging toe. 

Vrijdag
Bjorn stuurt aan het eind van de middag een routebeschrijving van mijn werk naar een pizzeria in het centrum. Hint, hint.. Haha! De pizzeria wordt het niet, want we moeten heel dringend boodschappen doen voordat we gaan eten. Boodschappen doen in het weekend vinden we altijd een verschrikking, maar vrijdagavond is nog best oké. 

 

Terug thuis moeten we even wachten totdat m'n nieuwe racket (ja, ik heb toch gekozen voor het duurdere racket..  heb wel een hele toffe korting gekregen!) wordt gebracht. Echt, wat een service. Donderdag besteld en vrijdag thuisgebracht. Nu al zin om weer te tennissen! 

Head tennisracket

Yes, m'n nieuwe racket is binnen!

We hebben nog steeds zin in pizza, maar het gaat keihard regenen en we hebben geen zin om zeiknat in het restaurant aan te komen. Nu wil het dat vlakbij ons huis pas een hamburgertent is geopend. Dus gaan we daarheen. Hoeven we ook niet te fietsen, ha! De inrichting van het restaurant is super leuk (Amerikaanse stijl), maar helaas loop ik door het eten van een burger een voedselvergiftiging op. Bjorn heeft dezelfde soort burger gegeten en we hebben een toetje gedeeld, dus ik weet vrij zeker dat het van mijn burger komt. Vrijdag op zaterdagnacht slaap ik behoorlijk slecht.

Dé hamburger met gepofte aardappel en spekjes. 

Zaterdag

Al weken geleden heb ik vanmorgen afgesproken met een vriendin die ik serieus al sinds voor onze reis niet meer heb gezien. Terwijl we echt op een kwartier fietsen bij elkaar vandaan wonen. Schandalig! De ene keer kon zij niet meer, en dan ik niet. Ik vind het daarom niet kunnen om vandaag af te zeggen en besluit gewoon te gaan.

 

Het is super gezellig en eigenlijk voel ik me 's morgens best prima. We lopen even over de markt gelopen en eten overheerlijke tosti's bij Het Gangetje aan de Botermarkt. Bij binnenkomst twijfelden we even of het wel een oké restaurant zou zijn (alsof je in je oma's huiskamer terecht bent gekomen incl. alle bejaarden uit de flat die dan in die woonkamer zitten). Maar in eerste instantie kwamen we toch alleen om wat te drinken., dus namen de inrichting maar voor lief, haha! Op een gegeven moment roken we heerlijke tosti's en o men ze zagen er ook zo lekker uit (kaas, veel kaas en nog meer kaas). Heb serieus in tijden niet zo'n lekkere tosti ergens gegeten. Na de lunch gaan we nog een paar winkels binnen en nemen dan afscheid. Het voelt helemaal niet alsof we elkaar meer dan een half jaar niet hebben gezien. We spreken gelijk af om er nu geen half jaar tussen te laten zitten.

 

Als ik thuis ben, gaat m'n buik weer flink tekeer en wil ik het liefst onder een deken op de bank kruipen en de hele middag serie kijken. Maar m'n beste vriendin is al onderweg vanuit Steenbergen om vanmiddag bij te kletsen. Ook blijft ze vanavond eten. Wonderbaarlijk gaat het ook als zij er is een paar uur prima en gaan we in de stad wat drinken bij De Waag. Na het avondeten gaat ze weer terug naar huis en ik duik nu alsnog op de bank met een deken en serie. Bjorn is in de stad en een vriendin die daar ook is, vraagt of ik ook nog kom, maar aangezien ik om het half uur sprintjes trek naar de wc besluit ik even over te slaan.

Het Gangetje Leiden
Tosti Het Gangetje Leiden

Zondag

Au.. om 06.50 uur de wekker doet pijn op zondag. Ik slaap vannacht als een roosje en daar ben ik heel blij mee, want zondag = competitiedag. Vorige week speelde ik een wedstrijd, maar vandaag gaan we uit en speel ik er twee. En ik heb natuurlijk m'n nieuwe racket. Means: heel veel zin om te tennissen. 

Ik win m'n enkelwedstrijd met 6-0 6-0 (hoogst haalbare). Tijdens de wedstrijd moeten we twee keer stoppen omdat het heel hard gaat regenen en hagelen. Nadat we klaar zijn, begint het nog harder te regenen en lijkt het er even op dat we de overige wedstrijden vandaag niet meer kunnen spelen. De banen zijn namelijk zeiknat en het wordt steeds drukker op de club waar we te gast zijn. Gelukkig krijgen we aangeboden om de laatste drie wedstrijden bij een andere vereniging in Rotterdam te spelen. En dus verkassen we met 8 man van Kralingen naar Blijdorp en hier zijn de banen een stuk droger. Het zonnetje gaat lekker schijnen en we gaan uiteindelijk naar huis met de winst. 

 

Gelijk als we terug zijn, ga ik door naar de verjaardag van m'n schoonmoeder. Ze is morgen jarig, maar viert het vandaag. We kunnen gezellig blijven eten en om een uur of 9 gaan we naar huis. Nog even een paar uur samen doorbrengen.

Tennisbaan Blijdorp

Deze week is alweer bijna aan z'n einde en volgende week verschijnt er gewoon weer een Jannderweekend. Morgenavond heb ik een Ladiesevening bij de tennis. Zaterdag moet ik even wat dingen regelen (o.a. pasfoto's voor een nieuw paspoort) en wil ik gaan kijken bij een korfbalwedstrijd van mijn oude oppaskindje. 's Avonds eten bij een vriendin en dansjes doen bij Olivier. Zondag, je raadt het al: competitie! 

 

Heb jij al leuke plannen gemaakt voor het weekend? 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0