Zomervakantie 2016: waar gaan we heen?

We waren nog maar net terug van onze reis ‘Down Under’ toen Bjorn en ik eind december alweer droomden over de volgende vakantie. Zomer 2016.. waar gaan we heen? Ik vertel het je vandaag!

Op de blog van Wendy, beter bekend als Reismeisje (die nu op wereldreis is met haar vriend.. heus niet jaloers ofzo) las ik een blog over de Plitvicemeren in Kroatië. Na wat zoekwerk op Pinterest – plaatjes kijken – en het lezen van nog een aantal blogs was mijn keuze gemaakt: Kroatië zou het worden.

Foto Plitvice meren reismeisje

Foto's van Reismeisje 

Maar toen kwam Bjorn. Mijn idee was namelijk om in Kroatië een auto te huren en naar een paar verschillende steden te gaan, maar hij had na de roadtrip van 5000 km door Nieuw-Zeeland meer zin in een relax vakantie in Griekenland. Het relax gedeelte daar kon ik wel inkomen, maar Griekenland.. twijfelgevalletje. 


Ik ken niemand die er is geweest en niet enthousiast is over Griekenland, maar toch heeft het mij nooit zo getrokken. Een heel duidelijke reden hiervoor heb ik niet, want ik ben gek op feta, tzatziki, de zon, mooie natuur en landen met een rijke geschiedenis. Allemaal ingrediënten die in Griekenland volop te vinden zijn. Een x aantal jaar geleden was ik zelfs bijna naar Santorini gevlogen om een bruiloft bij te wonen. Daarom leek het me wel fair om mezelf toch eens te verdiepen in het land. Ook voor Bjorn. Liefde hé jongens.

 

Ik ben gek op het gebruiken van social media als ik zoek naar mooie bestemmingen. Pinterest en Instagram zijn hiervoor ideaal. Nu is alleen plaatjes kijken voor mij niet genoeg, want iets kan er op een foto prachtig uitzien.. maar dat hoeft niet te betekenen dat het in 't echt ook zo mooi is. Vandaar lees ik ook altijd een heleboel blogs. Persoonlijke verhalen van mensen geven mij vaak een compleet beeld. Natuurlijk wordt dit pas écht compleet als je er zelf bent geweest, but you get my point. 

 

En zo kwam het na wat zoekwerk dat mijn beeld over Griekenland helemaal veranderde. Heel enthousiast ging ik daarna gelijk op zoek naar vakantiehuisjes op het eiland Samos (dit eiland sprak mij 't meest aan) en mailde dit door naar Bjorn. Kroatië zat wel nog in mijn achterhoofd, maar hé Griekenland leek me ook tof. En 't is natuurlijk een luxe probleem om te kunnen twijfelen over vakantiebestemmingen, want niet iedereen heeft de mogelijkheid om met vakantie te gaan.  

 

Maar toen kwam Bjorn in januari thuis na een etentje bij z'n broer en schoonzus.. Kroatië stond ook erg hoog op hun voor komende zomer. Schoonzus was al eens eerder in Kroatië geweest en Bjorn was blijkbaar warm gelopen voor een mini tripje door dit - voor velen - redelijk onbekend vakantieland. En zo was Griekenland ineens helemaal van de baan.. Die relax vakantie komt wel als we kinderen hebben en toe zijn aan heel veel rust! Kroatië 2016 it is. 

 

Waar gaat jouw (zomer) vakantie heen dit jaar?

 

Liefs,

 

Janneke

Foto's header via Pinterest.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marcella (vrijdag, 29 april 2016 09:36)

    Wat gaaf dat jullie in de zomer naar Kroatië gaan! Ik ben er jaaaaaaren geleden geweest, maar wil er graag eens naar terug! Ik heb toen zoveel níet bezocht, mijn reislust was toen nog niet aangewakkerd, haha ;-) Maar nu dat wel het geval is, móet ik echt terug! Plitvice overslaan, dat kán gewoon niet! En er zijn zoveel schattige stadjes en mooie kustlijnen...! Veel plezier!