Jannderweekend #11

Zon! O, wat word ik daar vrolijk van. Dat maakt het weekend gelijk een stuk aangenamer. Ik had een heel gezellige vrijdagavond, dealde zaterdag met een flinke kater en bracht behoorlijk wat uurtjes door op de tennisbaan. Komt 'ie... 

Vrijdag

Ja jongens, ik moet vandaag gewoon werken hoor. Wees gerust. Het is niet elke vrijdag feest. Hoewel; het weekend wordt weer ingeluid met de welbekende VRIMIBO. Ik bedank even voor alcohol, want later vanavond ga ik nog genoeg drinken.. Heel lang blijf ik vandaag niet hangen. Om half 6 staat namelijk m'n bestelling bij de plaatselijke frietboer klaar. Oh nee, patatboer. Dat zeggen ze hier 'beuven de sleut'. Hm, ik kan aan het woord patat maar moeilijk wennen. Anyways, Bjorn maakt thuis een salade klaar en bakt het vlees. Als ik thuis kom, kunnen we bijna gelijk aan tafel. Lekkerrrr! 

 

Ik haast me na het eten richting de tennisbaan. Samen met een teamgenootje ga ik een uur enkelen om in te komen voor de eerste competitiedag deze zondag. Kan ik gelijk m'n leenracket even uittesten. Ik wil graag een nieuw racket aanschaffen, maar 't is wel fijn om even te testen welk racket goed bij me past. 

Doei zonnetje! De tennisvereniging waar ik speel ligt best beschut en als de zon schijnt is het hier al gauw warm. Vrijdagavond was het wel iets frisser dan ik had gedacht (had heel optimistisch een rokje aan en geen lange broek meegenomen). 

Het tennisracket slaat best oké, maar echt goed uittesten lukt niet.. want de greep (daar waar je het racket vast houdt voor de niet-tennissers onder ons) is te groot voor mijn handen. Hierdoor heb ik na het tennissen mega last van m'n pols. Dat wordt dus niks. Hopelijk is die pijn zondag helemaal weg, want dat kan ik natuurlijk niet gebruiken op de eerste competitiedag. 

 

Heel ongezellig ga ik na het tennissen gelijk naar huis. Een uur later hebben Bjorn en ik in de stad afgesproken met vrienden M. en K. Al een tijdje willen we met z'n vieren een kroegentocht doen, maar dit kwam er steeds niet van. Vanavond gaat het dan eindelijk gebeuren, haha! 

 

We trappen af met een biertje (oké en M. met een wijntje) bij Belgisch biercafé Olivier. Leiden is echt een kroegenstad. Erg leuk, maar een stuk of wat kroegen - en drankjes - verder hebben we allemaal zin om lekker te dansen. Ironisch genoeg kan dit wél prima bij De Kroeg. K. lult ons binnen met een praatje in het Frans met de uitsmijter en even later dansen we er op los. Jongens, dit moet ik echt weer vaker doen! Een beetje spijt heb ik van de laatste stop voor we naar huis gaan.. We halen alle vier nog een broodje Dood (pita Gyros) bij de shoarmaboer. Elke keer weer - als ik uitga dan - zeg ik mezelf: NEEM GEEN BROODJE, NEEM GEEN BROODJE! HIER KRIJG JE SPIJT VAN! En ja hoor... ook nu weer. 

Zaterdag

Maar wel pas zaterdagochtend.. Ik word om 10 uur wakker met een flinke kater en een heerlijke walm van knoflook die uit m'n mond komt na een te korte nacht. Het was zo gezellig! Helaas geen tijd om te snoozen. Van 11.00 tot 15.00 uur heb ik bardienst bij de tennis. Vandaag spelen de zaterdagteams hun eerste competitiedag en ik vind het altijd best leuk om op zulke dagen bardienst te draaien. 

 

Vandaag iets minder, maar dat is m'n eigen schuld. Niet zeuren en gaan met die banaan. Tijd om stil te zitten is er bijna niet, want het is behoorlijk druk op de club. Om 15.00 uur word ik afgelost en kan ik naar huis. Bjorn is druk bezig met het maken van de fiets van z'n broer, die bij ons op de bank naar een voetbalwedstrijd zit te kijken. Ik klets even met ze en ga dan in bed serie kijken. Niks meer gewend na 'n avondje stappen zeg, pff. Ik val in slaap en twee uur later maakt Bjorn me wakker. Oeps. 

We eten al serie-kijkend (Homeland) op de bank en maken later op de avond een portie nacho's met chilisaus en kaas klaar. Best. Late. Night. Snack. Everrrr. Lekker #healthy (#not) ;-) Ik ben trouwens nog de hele avond brak. Pas na een flesje Jillz voel ik me wat beter. 

Het liefst kijken we vanavond Homeland af, maar gaan heel wijs rond middernacht naar bed. Morgenochtend gaat de wekker om kwart voor 8 en zelfs na die powernap ben ik nog hartstikke moe. 

Zondag

D-day. We spelen vandaag thuis en krijgen een vereniging van een dorp verderop op bezoek. Hier speelden we vorig jaar toevallig ook als eerst tegen. Om half 10 mogen we gelijk vier enkelwedstrijden spelen. Fijn, want om 11.00 uur komt het herenteam en de banen moeten dan netjes verdeeld worden. Ik speel vandaag alleen een enkelwedstrijd (die ik dik win!). We zijn namelijk een team met zes dames en er zijn zes wedstrijden per speeldag (vier enkels en twee dubbels). Niet zo erg vandaag, want de zon schijnt volop en dan is tennis kijken ook prima. 

 

Goedemorgen Nederland. Al vroeg op de fiets naar de tennisbaan. 

Om half drie zijn we klaar. 3-3 gelijk gespeeld. Ik win als enige de enkelwedstrijd, maar de andere dames winnen hun dubbels. Zo hebben we allemaal iets gewonnen. Dat is toch wel het leukste! Bjorn is er 's middags ook en in de volle zon kijken we 'n paar andere wedstrijden. Na de tennis halen we samen wat boodschappen voor weer een barbecue op ons balkon. Tja, je moet toch wat met zulk prachtig weer.

We halen wat kip, hamburgers, stokbrood met smeerseltjes en een kant- en klare salade. Simpel maar lekker. 

Vanavond kijken we de laatste twee afleveringen van Homeland en gaan daarna naar bed. Als ik in die spiegel kijk, zie ik dat ik een verkleurde neus heb en dat heel m'n zonnebril in m'n gezicht staat. Bjorn heeft een heel rood arm, ha! Bizar dat de zon alweer zo hard schijnt. Heb gelijk zonnebrand in m'n tennistas gegooid voor komende zondag. Zul je altijd zien dat dan de regen met bakken uit de lucht komt, maar hé ik ben wel voorbereid nu. 

 

De komende tijd staan de meeste zondagen in het teken van de tenniscompetitie. En ik moet je zeggen: I love it! Niet dat ik het hele jaar door elke zondag wil tennissen hoor, maar zo die 7/8 keer van 't voorjaar vind ik top. Hopelijk hebben we alle dagen zulk weer als afgelopen keer. Verder is komend weekend in ieder geval vooralsnog vrij rustig. Zondag na de tennis gaan we naar m'n schoonouders. Bjorn z'n mams is de 18e jarig en viert het zondag. We spelen heel vroeg (half 9 aanwezig zijn in Rotterdam. Dat gaat zeer doen!), dus hopelijk zijn we 'n beetje op tijd op haar feestje. 

 

Wat heb jij afgelopen weekend gedaan met 't mooie weer? 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0