Jannderweekend #9

Een lang Paasweekend én een lange Jannderweekend! Met eten. Heel veel eten en gezelligheid. 

Vrijdag

Ik werk vandaag een halve dag vanuit huis. Bjorn moet 's middags weer naar de fysio voor zijn schouder, en werkt daarom ook thuis. Als hij naar de fysio  gaat, maak ik een rondje om wat spullen op te halen. O.a. het toetje voor vanavond! Want we krijgen vrienden te eten. 

 

Als ik terug thuis kom, werk ik een mega stapel was weg en kijk ik ondertussen serie. Vorig jaar juli ben ik na mijn operatie begonnen met de serie Drop Dead Diva. Ik ben tot het laatste seizoen gekomen, maar heb 'm nooit helemaal afgekeken. Ik had ook nu moeite om er weer lekker in te komen. Zelfs zo erg dat ik al kijkend in slaap val.. 

 

Heel lang slaap ik niet, want we moeten nog een boodschappenlijst maken en alle boodschappen halen voor het etentje van vanavond en maandag. We zijn nog maar net thuis als de deurbel gaat en vrienden R. en D. voor de deur staan! Gelukkig hebben we een vrij simpel menu bedacht voor vanavond (ja, we maken vaak drie gangen klaar als er vrienden komen eten ;-) ). 

Recept uitzoeken voor maandagavond.

R. en D. worden papa en mama, en daarom had ik cupcakes laten maken in de stijl van 't geslacht van hun mini. Ik ga de foto van de cupcakes in verband met hun privacy hier niet delen, maar geloof me: ze waren súper lekker! Na het eten spelen we nog een spelletje. Super gezellig en ontspannen! Zulke avondjes maak je mij altijd blij mee. 

Zaterdag

De laatste ladderwedstrijd van dit jaar staat vanmorgen op het programma. Het is me helaas niet gelukt om alle negen wedstrijden in te plannen de laatste periode. Afgelopen donderdag zou ik ook ladderen, maar toen was iemand van de tegenpartij vergeten dat we zouden spelen. Niet zo erg, want mijn speelpartner was 't ook vergeten. Ik ben dus niet de enige die de laatste periode een beetje aansukkelt, haha! 

 

Het is 's morgens écht heerlijk weer (ondanks de wind) en ik baal dat ik m'n tennisrokje niet heb aangetrokken. Als we klaar zijn (gewonnen, yay!) gaat het nog harder waaien en wordt het wat kouder. Onze wedstrijd was dus goed getimed. 's Middags hangt Bjorn EINDELIJK mijn kaartenrek op in de slaapkamer en wandelen we naar vrienden die aan het klussen zijn in hun nieuwbouwhuis. Kan ik gelijk even de spierpijn van de tennis eruit wandelen. Om half 6 zijn we weer thuis en kijken we onder het genot van een pizza drie afleveringen van The Fall (die pizza was natuurlijk na een halve aflevering al op..). 

 

Wandelen door Leiden met uitzicht op de kerk van Leiderdorp. 

Zaterdagavond hebben we een feestje van twee goede vrienden. Vriendin B. is vandaag 29 geworden en haar vriend S. blies vorige week 30 kaarsjes uit. Party party dus! Het is hartstikke gezellig, maar we gaan niet al te laat naar huis. De klok gaat vannacht een uur vooruit en we moeten om half 12 (nieuwe tijd) al in Steenbergen zijn voor de eerste Paasbrunch.

Zondag

Vrolijk Pasen! Even haasten vanmorgen, want doordat we gisteren onze tas niet hebben ingepakt moeten we dat allebei nu nog doen. Elke keer als we naar Steenbergen gaan, hebben we zoveel troep bij ons. Luchtbed, kussens, weekendtassen, camera (soms de X-Box, tenniskleding, rackets etc.) Altijd leuk, haha! Dit keer valt het trouwens mee. Maar één weekendtas, kussens, luchtbed en m'n cameratas. 

Onderweg naar Brabant. Mega dikke stoflaag in de auto, haha!

Prachtig weer, maar wel 'n hoop wind. Half 12 sharp zijn we in Steenbergen en beginnen we traditiegetrouw met het zoeken van paaseieren in de tuin van m'n ouders. Alleen maar volwassen kinderen, maar hé het blijft leuk. Ik heb vier van de dertien eieren gevonden :-) 

De Paasbrunch bij m'n ouders thuis. 

De brunch begint zo vroeg, zodat broerlief er ook nog even bij kan zijn. Hij werkt als kok en moet op feestdagen vaak werken. Ook de achterburen en goede vrienden van m'n ouders zijn er en dus zitten we met 13 man aan tafel. Lekker druk, maar hartstikke gezellig én mega veel lekkers. Mama en de buurvrouw hebben goed hun best gedaan. Verse saucijzenbroodjes, soep, salades, verschillende soorten afbakbroodjes omnomnom!

 

's Middags komt m'n beste vriendinnetje nog even langs en gaan we een stuk wandelen om bij te kletsen. Rond half 5 gaat ze er weer vandoor en beginnen we aan de sjoelcompetitie. Helaas zijn de buren naar huis gegaan, want hun hond was al een paar dagen heel ziek. Alsnog zijn we met 10 man en duurt het sjoelen daardoor best lang, haha! De wisseltrofee gaat dit jaar naar Peter. Bjorn wint de tweede prijs en Ben (vriend van zuslief) de derde prijs. 

Sjoelcompetitie! 

Als de sjoelcompetitie is afgelopen gaan de opa's en oma's naar huis en spelen zuslief, zwager, Bjorn en ik ontelbaar veel potjes Ligretto. Heul verslavend en dit spel werkt ontzettend op je zenuwen.. Niemand heeft zin in echt avondeten, maar rond half 8 krijgen we wel weer trek en dus zetten we al het lekkers dat over is van de lunch weer op tafel. Eigenlijk is Pasen een soort kerst. Alleen dan 1039393934 keer relaxter. Doe mij dat maar!

Maandag

Slaapfeestje op zolder! (dit kan niet anders i.v.m. ruimte bij m'n ouders, maar eigenlijk is het ook hartstikke gezellig). Helaas gaat de wekker van Ben al om 09.00 uur, want hij moet vandaag voetballen. Samen met Veerle gaan we even bij hem kijken en rijden daarna door naar m'n paps en zijn vriendin voor een 2e Paasdag-brunch. 

 

Ook hier weer lekker op tijd aan tafel zodat broerlief er nog even bij kan zijn. En natuurlijk nog meer eten. Yum! Anja heeft allerlei gerechten gemaakt die binnen hun Paleo dieet passen, en het is heel leuk om zo wat nieuwe dingen te proberen. 

 

Om kwart voor 3 zitten we weer in de auto terug naar Leiden. We moeten nog wat dingen voorbereiden voor vanavond.. Nog meer eten ;-) want we hebben een Paasdiner met Bjorn z'n familie bij ons thuis. Iedereen maakt vanavond een gang klaar en wij zijn verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Even stressen, want we hebben gekozen voor cannelloni's maar de vulling is drie kwart gevulde pasta's op. Lang leve mijn geweldige vriendje, die kei goed kan improviseren (oké en lang leve extra gehakt in de koelkast). Ook bedenk ik dat het best kan om nog 'snel' kokosmakronen te maken (naar het recept van Beginspiration). 

 

Super simpel (en té lekker als je van kokos houdt), maar mega onhandig als je ruzie hebt met die verrekte *** canneloni's en je keuken een grote chaos is. Mocht je na het lezen van mijn blog denken: "Cannelloni's, dat klinkt leuk. Ga ik ook eens maken!" .. kook dan NIET ik herhaal NIET vooraf je cannelloni. Compleet overbodig en super onhandig.

 

Tot dusver Janneke's wijze kooklessen. 

Voorgerecht made by: zwager en schoonzus!

Het eten is allemaal heerlijk, en het is 'n geslaagde avond. Ideaal als iedereen een gang klaar maakt! Na vanavond kan ik echt geen pap meer zeggen en ga ik vanaf dinsdag even flink op rantsoen. Voel me een tientonner na al dat eten de afgelopen dagen.

 

Als iedereen weg is, ruimen Bjorn en ik de keuken op en kijken we de laatste aflevering van The Fall. Het is een behoorlijk mysterieus einde en ik kan het niet laten om gelijk te Googlen of er nog een vervolg komt.. en jawel! Ze zijn nu bezig met de opnames. Paul Spector (één van de hoofdrolspelers) a.k.a. Jamie Dorman beter bekend als Christiaan Grey (!) was natuurlijk mega druk met de opnames van 50 Shades of Grey. 

 

Ik kan tevreden gaan slapen, haha! Komend weekend gaan Bjorn en ik uitwaaien op Texel. Dit is nog een cadeau voor Bjorn z'n verjaardag afgelopen januari. Heel veel zin in! Hoe waren jouw Paasdagen? Ook zo veel gegeten..?

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Martien (woensdag, 30 maart 2016 16:43)

  Zeg Janneke, kun je dat kaartenrek niet zelf ophangen dan? Bjorn kan het je vast wel leren anders ;-)

 • #2

  Saskia (woensdag, 30 maart 2016 20:36)

  Ziet er super gezellig (en smakelijk) uit!

 • #3

  Marcella (zondag, 10 april 2016 13:40)

  Leuk overzicht dit! Je had heerlijke Paasdagen zo te lezen, maar wel best druk! En komt binnenkort zo'n overzicht online over je weekend Texel? Ben benieuwd!!

 • #4

  Mui Yarber (woensdag, 01 februari 2017 10:03)


  Hello, i think that i saw you visited my blog so i came to �return the favor�.I am attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!