Get to know me - better - tag!

Moeder en dochter

Het leek me leuk om jullie wat beter kennis te laten maken met mij. Vandaar dat ik de 'Get to know me better'- tag heb ingevuld. Trouwen, ja of nee? Mijn lievelingseten en hoe ik mezelf over 10 jaar zie! Je gaat niet lezen welke kleur ogen ik heb, maar dat kun je vast wel raden ;-)

Geboorteplaats:

Steenbergen, Noord-Brabant.

Hoe lang ben je?

Bij het consultatiebureau zeiden ze altijd dat ik niet langer dan 1.65 meter zou worden. Ik werd toch iets langer.. namelijk 1.73 meter.

 

Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?
"Is het echt al 07.15 uur.."

 

Single/Relatie?
Relatie! Met Bjorn. We kennen elkaar sinds oktober 2013. In 2014 gingen we samenwonen. Voor Bjorn heb ik twee relaties gehad. Een van bijna twee jaar en daarna nog een van 'n jaar.

 

Beschrijf jezelf kort, maar krachtig: 
Spontaan!

 

Guy-/Girlcrush:
Mijn guycrush is natuurlijk Bjorn. Haha, nee niet om te slijmen, maar ik vind serieus lange mannen met donker haar en blauwe ogen super sexy. Laat Bjorn dat nu net allemaal hebben! Als ik dan toch nog een andere man moet noemen, dan is dat Kit Harrington a.k.a. Jon Snow in Game of Thrones. Girlcrush is al jaren Anna Drijver. Dat vind ik echt een mooie vrouw! Toevallig hebben Anna en Kit allebei krulletjes. Dat mist Bjorn wel.. (edit: tenzij z'n haar lang is, dan krijgt 'ie krulletjes).

 

 

Anna Drijver en Kit Harrington

Wat zou je op dit moment graag willen?
Dat mijn gebit 'klaar' is! Ik ben in 2015 begonnen met een traject om m'n gebit te 'verbouwen' zoals ik het zelf maar noem. Hierover verschijnt later deze week nog een blogpost. 


Wat is je doel in het leven?
Pfoe, dit vind ik een lastige. Ik hoop in ieder geval zo veel mogelijk te kunnen genieten van het leven. Veel reizen, mooie dingen zien en meemaken. Ik geloof dat ik mijn doel in het leven nog een beetje aan 't ontdekken ben.. 

 

Waar ben je bang voor?
Ik ben bang voor het feit dat ik nooit 100% gelukkig zal zijn in Nederland. Daarom hoop ik dat we echt nog voor langere tijd in Australië of Nieuw-Zeeland kunnen wonen. 

 

Heb je je rijbewijs?

Yes! Iets langer dan 6 jaar alweer. Steenbergen is officieel een stad, maar eigenlijk gewoon een boerengat waar je zonder rijbewijs weinig vrijheid hebt. Toen ik begon met rijlessen werkte ik in Rotterdam en vonden mijn collega's het heel gek dat ik al 'zo jong' ging lessen. Tja, je moet wat als je ergens woont waar geen treinstation is. 

 

Nagellak of lipstick?

Nagellak. Ik draag het niet zo vaak, maar als ik iets op heb dan is het vaak wel wat duurdere nagellak (O.P.I.). 

 

Wil je ooit gaan trouwen?
Als je me dit drie jaar terug had gevraagd, had ik nee gezegd. Nu zeg ik ja :-) Je hebt vrouwen die al als klein meisje dromen van een perfecte bruiloft. Zo'n meisje was/ben ik niet. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 was en trouwen leek mij altijd maar niks. Hoezo trouwen als je ook gewoon met iemand samen kunt zijn zonder dat op papier vast te leggen? En waarom zo veel geld uitgeven aan één dag? Dat laatste snap ik nog steeds niet, want ik geef liever geld uit aan een mooie reis dan aan een knetterdure jurk.. maar ik wil later wel dezelfde achternaam (in combinatie met mijn eigen achternaam) dragen als onze - hopelijk toekomstige - kinderen. Hoe mijn bruiloft eruit zou zien, durf ik niet te zeggen.

 

Ben je een health-freak?

Nope. Was 't maar zo'n feest, haha! Ik heb wel superfoods ingeslagen toen het net populair begon te worden (eind 2014) Ik geloof dat er nog steeds halve bakjes vol hennepzaad, goji bessen en rauwe cacao in de voorraadkast staan.. Oeps! Ik vind het heel tof als mensen zichzelf hiermee bezig houden en dit ook echt volhouden, maar ik ben nu eenmaal gek op lekker eten. Zonder al te veel poespas. 

 

Wat voor kleur haar/lengte heb je?
Toen ik jong was, had ik heel erg blond haar. Porno blond zeg maar. Op latere leeftijd werd het donkerblond en ik heb het een tijdlang heel donker geverfd. Op een gegeven moment was het zo donker, dat het wel zwart leek. In 2014 ben ik weer terug gegaan naar mijn eigen haarkleur: donkerblond. Oh, en het valt tot ongeveer 10 cm over mijn schouders.. denk ik? Ik heb slag in mijn haar waardoor het als 't droog is korter lijkt. 

 

Welke kleding en/of make-up item wil je op dit moment heel graag?
Momenteel probeer ik mijn kledingstijl een beetje te veranderen. Voor mijn werk moet ik soms best netjes gekleed zijn, maar ik heb niet heel veel nette kleding in m'n kast hangen. Ik zou daarom het liefst een aantal hele mooie jurkjes willen kopen, die goed mij m'n figuur passen. Make-up is niet zo mijn ding.. dus dan wil ik er liever ook nog 'n paar mooie schoenen bij, haha!

 

Heb je tatoeages/piercings?

 

Ja, ik heb in 2012 een tatoeage laten zetten op mijn rechterzij.

 

 

 

Tattoo don't dream your life live your dreams

 

Deze tatoeage heb ik laten zetten en Sydney en is voor mij een permanente herinnering aan mijn geweldige tijd in Australië. Ik ben er nog steeds super blij mee en vergeet soms zelfs dat ik een tattoo heb, omdat 'ie overdag niet zichtbaar is. 

 

Draag je een bril?
Nee. Ik - klopt even af - heb hele goede ogen. M'n moeder heeft een oogziekte en ziet zonder bril echt geen hand voor ogen. Deze ziekte heeft zij opgelopen toen ze nog in de baarmoeder zat, en is verder niet erfelijk. Mijn vader is 48 en heeft pas sinds 'n jaar of wat een leesbril. Hopelijk hou ik 't ook nog een aantal jaar uit zonder bril of lenzen.

 

Wat is je favoriete eten/drinken?
Kip! Ik kom in en volgend leven terug als kip ;-) Het liefst eet ik kip van een goede poelier met een heerlijk krokant velletje uit de oven. Drinken verschilt bij mij per periode. Momenteel drink ik 't liefst Ice Tea Green. Hier zit geen prik in en mag dit gewoon met m'n beugel.

 

Wat is je favoriete parfum?
Dolce van Dolce & Gabbana. Hmm! <3

 

Wat is het laatste wat je kocht?

Ik heb vandaag op werk twee boeken besteld bij bol.com. Zakelijk Twitteren en 'In beeld met Instagram in 60 minuten'. Als het goed is komen ze morgen al binnen. 


Wat deed je vanochtend om 08.00 uur?

Toen was ik net aan 't ontbijten met een bakje yoghurt en cruesli. 

 

Favoriete ijsje?
Ben & Jerry's Cookie Dough. Of Peanut Butter Cup. Die is toch ook wel heeeeul lekker. 

 

Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op? 
Ik kon altijd heel goed uitslapen, maar nu ik fulltime werk ben ik vaak in het weekend ook al vroeg wakker. Wel kan ik heel goed even wakker zijn en daarna weer terug in slaap vallen. Heerlijk vind ik dat. 

 

Wat zijn je plannen voor dit jaar?

Het eerste half jaar staat vol met leuke reisjes. Zo hebben we in januari onze zomervakantie al geboekt naar Kroatië. Daarna hoop ik te horen wanneer ik geopereerd (dubbele kaakoperatie) ga worden. Het tweede halfjaar van 2016 is daarom nog helemaal leeg qua weekendjes weg, reisjes e.d. Ik zal na die operatie best een tijdje moeten herstellen. Daarna hoop ik dat we verder kunnen gaan kijken naar onze wens om voor langere tijd in het buitenland te wonen. 

 

Met hoeveel kussens slaap jij?
Eentje. Een 10 euro kussen van de Ikea. Beste ooit!

 

Ben je een ochtend of een avond persoon? 
Avond! 

 

Wat wil je op dit moment graag zien?
New Girl. Ik ben verslaafd, haha :-)

 

Wat verwacht je in 10 jaar bereikt te hebben?
Dan word ik 35.. amaai! Ik hoop tegen die tijd toch wel kinderen te hebben en getrouwd te zijn met Bjorn. Ik wil niet 'oud' moeder worden. Waar ik dan woon durf ik niet te zeggen. Ook qua werk durf ik niet te zeggen waar ik over 10 jaar sta.

 

Wie mis je op dit moment?
Mijn twee lieve vriendinnetjes in het buitenland en 't gezin waar ik au pair ben geweest in Sydney. 

 

 

Best friends

Aline (links) woont sinds eind 2014 in Amerika en Marinke (rechts) woont in Australië. 

Wat is je favoriete lichaamsdeel van jezelf?
Mijn benen. En handen. Twee favorieten mag ook wel toch? 

 

Ben je verlegen?
Haha, nee. Ik ben echt alles behalve verlegen

 

Heb je een accent?
Niet echt. Weinig mensen kunnen 'achterhalen' dat ik oorspronkelijk uit Brabant kom. Hier woon ik nu bijna 5 jaar niet meer. Als ik een paar dagen bij m'n ouders ben geweest, merk ik wel dat ik weer een beetje Steenbergs ga praten, haha!

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?
Mijn wekker gaat tussen half 7 en half 8. Dit ligt er een beetje aan hoe laat ik die avond ervoor ga slapen en of ik op tijd klaar wil zijn/moet beginnen met/op werk. Ik douche 't liefst 's morgens en ontbijt de laatste tijd met yoghurt en cruesli. Ik ben van huis naar werk zo'n 15 minuten onderweg en dan begint mijn dag met een kop thee. Ik werk tot half 1/kwart voor 1 en ga dan pauze houden. Bjorn kookt 9/10 keer bij ons thuis en na het eten verschilt het eigenlijk per avond wat we gaan doen. Soms iets samen, soms iets apart. Het liefst ga ik 's avonds tennissen en sluit ik de avond af met het kijken van een serie samen met Bjorn. 

Heb je zussen/broers?

Ja, ik heb een broertje Thiemen (22) en een zusje Veerle (17). Met mijn broertje scheel ik maar anderhalf jaar en tussen mij en Veer zit bijna 7 jaar. Ik heb met allebei een super fijne band!

 

 

 

 

Broer en zussen

Foto van mij, Thiemen en Veerle in 2014. Zoals je ziet was mijn haar hier nog mega donker. Haha!

Dit was 'm! De 'Get to know me better'- tag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ik ben wel benieuwd of er meer lezers zijn die het lastig vinden om zichzelf over 10 jaar te zien en wat jullie zien als je 'doel in het leven'?

 

Laat je het me weten bij de comments?

 

Liefs,

 

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Karlien (woensdag, 02 maart 2016 17:34)

    Leuk om te lezen. Wat gaaf om langere tijd in Australië of Nieuw-Zeeland te wonen, lijkt mij een droom!