Jannderweekend #4

Hertje Amsterdamse Waterleidingduinen

Een actief, maar o zo relaxed weekend dat stiekem al op vrijdag begon. Benieuwd hoe dat kwam? Lees dan gauw verder.

(dit artikel had gisteren online moeten komen, maar ik was wat foto's kwijt - lees ik had ze in een verkeerde map gestopt - sorry knorry! :-) )

 

Vrijdag
Vrijdag ging ik niet naar kantoor, maar naar mijn oude oppaskindjes (A. & M.) om een dagje op te passen! Super leuk en niet écht werken. 

 

De voorjaarsvakantie is hier deze week begonnen, maar omdat A. & M. nog in de onderbouw zitten hadden ze vrijdag ook al vrij. Om half 9 stap ik  bij ze binnen en spelen we eerst wat spelletjes. Ook maak ik foto's van het mooie uitzicht in hun tuin.

Zonsopkomst polder

Om kwart voor 11 gaan we richting het zwembad, dat zo ongeveer om de hoek is, en om 11.00 uur liggen we in het water te dobberen. A. ziet gelijk een aantal vriendinnetjes en zien we alleen met de lunch. M. daarentegen wil alleen maar met mij Pokémon naspelen. Haha!

 

Tweeënhalf uur later moeten we het zwembad uit, want de zwemlessen beginnen. Het is heerlijk weer en dus rijden we gelijk door naar kinderboerderij 't Geertje in Zoeterwoude Dorp. We knuffelen met pasgeboren geitjes, geven ze melk en roosteren marshmallows boven een kampvuur. 

Geitenboerderij 't Geertje
Marshmallows roosteren

We zijn rond 16.00 uur weer thuis en chillen even een uurtje op de bank. De kinderen op de Ipad en ik lees wat blogs via m'n telefoon.

 

Om 17.00 uur moeten we de deur nog even uit, want M. heeft zwemles. Hun moeder vraagt of Bjorn en ik zin hebben om mee te eten en aangezien vrijdag pizza-dag is bij A. en M. thuis vinden wij dat 'n strak plan. Na de les pikken we Bjorn op en kunnen we lekker aanschuiven voor het avondeten.

 

Roos

Geen foto van de lekkere pizza's die we aten, maar wel van een mooie roos uit de bos rozen die bij hun thuis op tafel stond. I like it!

Het is heel gezellig, maar om 20.00 uur moeten we écht gaan. Nog even snel wat boodschappen doen voor het etentje van morgen en dan naar de bowlingbaan. Avondje bowlen met de buren!

Bowlen

Buurvrouw Evelien in actie

Ik vind bowlen super leuk, maar bak er vrij weinig van, haha! Na het bowlen drinken we nog een paar drankjes en rond middernacht zijn we weer thuis. 

 

Zaterdag
Bjorn gaat vandaag mountainbiken voor 't goede doel met een paar vrienden. Ik had eerder vorige week afgesproken om iets leuks te gaan doen met m'n schoonzus. 

 

Er werd voor zaterdag heel slecht weer verwacht, maar dat weerhield ons er niet van om toch naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan voor een wandeling. We lunchen eerst met pannenkoeken bij Uitspatting De Oase (drie keer raden wat er op mijn pannenkoek zat..) en gaan daarna het natuurgebied in. 

Banaan- en appelpannenkoek

Het blijft heel lang droog, maar 't laatste half uur lopen we vol in de regen. Allebei onze jassen blijken niet zo waterdicht te zijn als zou moeten, haha! Gelukkig kunnen we een korte route terug naar de auto nemen. Redelijk doorweekt gaan we om half 4 weer huiswaarts. 

 

In het natuurgebied lopen overal herten en blijkbaar ook vossen. Die laatste hebben we niet gezien, maar ik heb een aantal leuke foto's kunnen maken van de hertjes. We hebben al afgesproken om snel nog eens te gaan als het zonnetje schijnt!

Hert Amsterdamse Waterleidingduinen

Als ik thuis kom, ligt Bjorn languit op de bank bij te komen van het mountainbiken. Hij had geluk en kwam net thuis toen het kei hard ging regenen. Even het huis aan kant ruimen en vast de tafel dekken, want we krijgen vrienden te eten.

 

Bjorn kan heerlijk koken en vind het ook nog eens leuk om in de keuken staan. Heel fijn, want ik ben niet zo'n keukenprinses. Eigenlijk altijd als we eters hebben, kookt hij en ben ik 'gastvrouw' haha! 

Voorgerecht met zoete aardappel

Een niet al te beste foto van het voorgerecht.. Maar de smaak was super!

Het voorgerecht is een hartig taartje met zoete aardappel, rode ui en feta. Errug lekker! Van het hoofd- en nagerecht heb ik helaas geen foto kunnen maken. Toen Bjorn het hoofdgerecht (aardappeltjes uit de oven met kip en sla) op tafel zette, stond ik in de keuken de sla klaar te maken. Heb dus wel íets gedaan..Het toetje (zelfgemaakte wafels met ijs) kreeg ik door het licht in onze woonkamer niet goed op de foto. 

 

Na het eten spelen we nog twee potjes Monopoly Deal kaartspel. Die ik allebei win, ha! :-) Rond middernacht zwaaien we het bezoek uit en duiken we op de bank om Wie Is De Mol terug te kijken. Ik ben zo benieuwd naar de finale :-D

 

Homemade wafels

Zondag

Ik zou 's morgens gaan tennissen, maar het weer gooit roet in het eten. De regen is nog wel te doen, maar die wind.. bah! We hebben verder geen plannen vandaag, en dus besluiten we eerst uitgebreid te ontbijten. 

 

Met.. ja je ziet het goed: wafels! We hadden nog mega veel beslag van gisteravond over en dus bakken we nu alles op. Omdat er nu natuurlijk licht in de woonkamer valt, lukt het me wel om foto's te maken. Zien ze er niet heerlijk uit? :-)

 

Bjorn gaat 's middags nog even langs een vriend en ik doe wat dingen in het huishouden. Verder lig ik de hele dag onder een dekentje op de bank en kijk ik series op Netflix. Ik heb hoofdpijn, pijn in m'n lies (geen idee hoe dat kan, maar maandag hoor ik van m'n schoonzus dat zij ook pijn in haar lies had) en weinig zin om nog de deur uit te gaan. Gelukkig hoeft dat ook niet. 

Zo, al met al dus weer een top weekend. Vrijdag en zaterdag lekker druk en zondag helemaal niks!

 

Plannen komend weekend

Het weekend begint deze week goed met een VRMIBO-feestje bij vrienden die allebei jarig zijn geweest. Zaterdag gaan we in Rijswijk Escape Room doen met m'n vader en zijn vriendin, en zondag moet ik bardienst draaien bij m'n tennisvereniging. 

 

Hoe was jouw weekend en heb je al leuke plannen voor komend weekend? 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0