Jannderweekend #3

Poepie chagrijnig, uren reizen met het OV en heul veel lekker eten. Benieuwd naar wat ik meemaakte dit weekend? Lees dan snel verder!

Vrijdag
Het is niet elke vrijdag feest hoor! Vandaag werk ik tot een uur of half vijf en ga daarna borrelen. Vrijdag is  standaard borrel-dag op kantoor. Ik werk als ZZP'er en het hele kantoor is gevuld met - bijna - alleen maar ZZP'ers. Super leuk en heel gezellig.

 

Om half 7 kom ik thuis en heeft Bjorn gezorgd voor het avondeten. Na het eten gaan we samen een rondje lopen en daarna ga ik een bestelling ophalen bij de Hema om  vervolgens door te rijden naar mijn masseuse. Even drie kwartier genieten en al m'n spieren weer los laten masseren. 

 

Om 21.00 uur ben ik weer thuis en duik ik lekker in bed om een film te kijken op Netflix. Na zo'n massage is 't zo fijn om niks meer te hoeven doen. 

Zaterdag
Onze wekker gaat al om 08.15 uur. Veel te vroeg voor de zaterdag, maar over 'n uur willen we in de auto zitten en dus is er weinig tijd om te snoozen. Vandaag vindt in Houten de Emigratiebeurs plaats! Gisteren schreef ik er al een blogje over.. want Bjorn en ik hebben serieuze plannen om voor langere tijd naar Australië (of Nieuw-Zeeland) te vertrekken. Na de beurs willen we doorrijden naar de Amsterdamse Waterleidingduinen om te wandelen en foto's te maken. 

Iets voor half 10 zitten we bepakt en bezakt in de auto, maar als we de snelweg oprijden begint het koelvloeistof lampje van onze auto te knipperen. Bjorn had de vloeistof vorige week aangevuld, omdat 'ie toen ook al knipperde. Geen goed teken dus. We vinden het geen strak plan om hiermee drie kwartier door te rijden.

 

Allebei poepie chagrijnig besluiten we dan maar met het OV te gaan. Doei leuk plan voor de hele dag. Om half 11 zou de eerste presentatie zijn die we graag wilde bijwonen, maar dat gaat 'm dus al niet meer worden. We nemen de bus naar Leiden Lammenschans, maar er blijkt een brug op instorten te staan waardoor de bus niet langs Lammenschans gaat, maar rechtstreeks naar Leiden Centraal. Daardoor missen we onze trein en moeten we 'n half uur wachten op de volgende. Dan maar even een warm drankje scoren! (ik had warme chocomel en die was nog hartstikke smerig ook.. meh) 

Nog steeds poepie chagrijnig komen we om half 1 aan bij de beurs. En hier hebben we het eigenlijk na twee uur wel gezien. Wat een flop.. Het is mega druk, de presentaties worden gegeven in open ruimtes waar te weinig stoelen zijn voor al het publiek en het is ook nog eens mega commercieel. Bij de stands is het zo druk, dat we - als we eindelijk aan de beurt zijn - ons bezwaard voelen om meer dan drie vragen te stellen. Achter ons staan namelijk nog een hele rij mensen, die ook graag wat vragen willen stellen. 

 

Wel vullen we bij een visumbureau een formulier in met onze gegevens en gaan daarna maar weer richting het station van Houten. De Amsterdamse Waterleidingduinen gaan 'm niet meer worden en dus willen Utrecht nog even in, maar als we buiten komen is het stralende zonnetje dat die ochtend nog scheen verdwenen achter de wolken. Doei leuk tweede plan voor de middag.

Natuurlijk missen we op een haar na op Utrecht Centraal de rechtstreekse trein naar Leiden en moeten we weer een half uur wachten. Het is echt zo'n dag waarop alles mis blijft gaan, haha! Twee uur nadat we in Houten zijn vertrokken, komen we aan op Leiden CS. Wat een wereldreis.. In de trein heb ik contact gehad met een vriendin die samen met haar vriend in het centrum van Leiden is. We spreken af om met z'n vieren drankjes te gaan doen in De Waag. 

 

De Waag is een relatief nieuwe bar/restaurant in de stad waar het altijd propvol zit. Het is er prima zitten, maar ze hebben - naar mijn idee -  veel te weinig personeel voor alle tafeltjes die ze hebben. Met als gevolg dat je soms een kwartier moet wachten op een drankje. Of om pas na een kwartier te horen dat ze je drankkeuze niet meer in huis hebben? En als je dan vraagt om de rekening staan ze ineens na drie minuten weer aan je tafel om te vragen hoe je wilt betalen. Dan ga ik liever naar een minder populaire tent waar het persoonlijk altijd snel is. 

 

Lekker spontaan gaan we na De Waag naar Very Italian Pizza om te eten en om half 9 gaan we weer huiswaarts. Veertig minuten lopen door de regen.. Even alle ongezonde dingen die we vandaag naar binnen hebben gewerkt er af lopen. En het is eigenlijk best prima om nog even een stuk te wandelen. Eenmaal thuis gekomen, hangen we alleen onze jas op en doen we onze schoenen uit om vervolgens naar de buren te lopen. Gezellig kletsen en Kolonisten spelen! (en eeh.. nog meer snacken, haha!) 

Zondag
Ook  vandaag weer een wekker, maar alleen voor Bjorn. Hij moet gaan voetballen en ik lig tot 14.00 uur in bed weg te rotten, haha!

Ik schrijf wat artikelen, lees wat blogs en doe wat huiswerk voor de cursus Business English waar ik afgelopen woensdag mee ben begonnen. 

 

's Middags zou ik nog naar een vriendin gaan, maar ook zij heeft een ultieme chilldag en we verplaatsen onze 'date' naar komende donderdag. Helemaal prima! Ik doe nog wat dingen in het huishouden en om half 4 is Bjorn ook weer thuis. Tijd om Wie Is De Mol terug te kijken. We vonden deze aflevering allebei super leuk en onze mol zit er nog steeds in!

 

Rond kwart voor 6 stappen we op de fiets om - alweer - uit eten te gaan. Niet met vrienden, maar gezellig met Bjorn z'n ouders, broer en schoonzus. We eten bij het restaurant waar Bjorn een aantal jaar heeft gewerkt en om kwart voor 10 zijn we weer thuis.  

Ondanks de pech op zaterdag, was het verder een top (met vooral heel veel lekker en ongezond eten) weekend. Voor komend weekend staat alleen een etentje op zaterdagavond al vast. Dan komen er vrienden bij ons eten. Hoe was jouw weekend?

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0